Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/erdukvik.dk/erduklog.dk/quiz_kategori.php:2) in /var/www/erdukvik.dk/erduklog.dk/quiz_kategori.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/erdukvik.dk/erduklog.dk/quiz_kategori.php:2) in /var/www/erdukvik.dk/erduklog.dk/quiz_kategori.php on line 2
Er du klog? - test dig selv

Er du klog?

Quiz: Vuggeviser

Start quizzen

Godnatsange som quiz

Konceptet med denne quiz er ganske enkelt, at man skal gætte en vuggevise eller godnatsang ud fra et brudstykke af teksten. Jeg fik idéen en aften, jeg selv sad og sang vuggeviser for min søn. Jeg kiggede efter velegnede sange og tekstbrudstykker i de bøger, vi havde liggende. Derudover supplerede jeg op med at surfe på internettet og spørge min søde kone.

To små fund

Undervejs i min eftersøgning af sangtekster fandt jeg en lille fin historie om, hvordan sangen om Ole Lukøje blev til.

Derudover vil jeg lige gøre opmærksom på DRs pigekors version af Elefantens vuggevise. Den er vi blevet glade for i min familie.

Tekster til vuggeviser

Det viser sig, at det ikke er så enkelt endda at finde de "rigtige" tekster. Dels er der små forskelle i teksterne afhængig af, hvilken kilde man finder. Derudover ændrer teksterne sig også med tiden. Fx gjorde min kone mig opmærksom på, at "negerdreng" er blevet udskiftet med "kokosnød" i Elefantens vuggevise.

Hvis du selv skulle være på jagt efter tekster til godnatsange. Så er her to af hjemmesider, jeg faldt over undervejs.

Eksempler på spørgsmål fra quizzen


Tilbage til forsiden